سنگدال بتنی ترافیکی دوشبکه آیا چیزی در مورد دال بتنی ضد سرقت پُل میدانید؟ آیا میدانید سنگدال بتنی در کجا مورد استفاده قرار میگیرد؟ آیا از کاربردهای دال بتنی یا همان سنگدال ترافيکی چیزی شنیدهاید؟
همه ما ساختما ها، جادهها، پلها و سازههای دیگر با زیر ساخت محکم و مطمئن را به ساختمانها و سازههای غیر امن ترجیح میدهیم اما اطلاعات کافی از موارد تأثیرگذار بر امنیت این سازهها در دسترس نداریم. سنگدال بتنی به سازههایی گفته میشود که ضخامت طول و عرض آن نسبت به سایر سازهها کمتر است و علاوه بر تحمل بالای نیروهای عمود میتوان گفت که نوعی کفپوش محکم و صلب نیز است که فشار بارهای وارده را بر اعضای باربر جانبی انتقال میدهد. به این نوع سازه علاوه بر سنگدال بتنی؛ دال بتنی، سنگدال ترافیکی و یا سقف دال بتنی نیز گفته میشود که به کمک آن به طور قابل توجهی در مصرف سیمان، آب، فولاد و سنگدانه صرفه جویی میشود و در برابر زمین لرزه و آتش سوزی عملکرد قابل قبولی را از خود نشان داده و طول عمر سازههای ساختمانی و عمرانی را بالا میبرد.
سنگدال بتنی از لحاظ طول دهانه، طرح معماری و زیبایی در انواع مختلف طراحی و تولید میشوند و توسط مهندسین با تجربه بر حسب کاربرد انتخاب میگردند. فونداسیون دال روی سطح نیز یک عمل مهندسی سازه است که در آن دال بتنی به عنوان فونداسیون ساختمان، پل و یا هر سازه دیگری عمل کرده و از قالبی که در زمین قرار میگیرد تشکیل میشود. سپس بتن مستقیماً در قالب ریخته میشود و هیچ فضایی بین زمین و سازه باقی نمیماند. این روش ساخت فونداسیون بیشتر در آب و هوای گرمتر استفاده میشود که در آن یخ زدگی و آب شدن فصلی زمین نگران کننده نیست و همچنین جایی که نیازی به نصب مجرای حرارتی در زیر کف ساختمان ندارد.
امروزه سنگدال بتنی به یکی از پرکاربردترین عناصر در ساخت سازههای مختلف تبدیل شده است و در ساخت سقف و کف ساختمان، بالکن، فونداسیون، تونلسازی، عرشه پل، روسازی جاده، ساخت پیادهرو و سنگفرش مورد استفاده قرار میگیرد.
سنگدال بتنی ضد سرقت پُل
مقوله پل در نگاه اول عامل ارتباط بین دو نقطه و دو محل است که برای عبور عابر پیاده، خودرو، قطار و یا اشیاء طراحی و اجرا میشوند و به دو شکل فلزی و بتنی ارائه میگردند. به علت هزینه بالایی که در ساخت و قالب بندی پلها وجود دارد قطعاتی به عنوان تیر بتنی پیش ساخته و یا پل بتنی پیش ساخته ضد سرقت طراحی شدهاند که به دو روش تیرو دال و روش دال توپر اجرا میگردند. روش اول برای پلهایی با دهانه بزرگ استفاده میگردد و سنگدال بتنی با ابعاد محاسبه شده در بین دو تیر قرار میگیرد.
روش دوم نیز برای پلهایی با دهانه کوچک و حجم ترافیکی کم مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش سنگدال بتنیها برای بارگذاری پل طراحی و تولید میشوند و آرماتور برای یک پارچه شدن قسمت پیش ساخته با بتن بر روی دال اجرا میگردد و سنگدال بتنی یکپارچهای ایجاد میشود.
مزایای سنگدال بتنی
برخی از مزایای تکنیک سنگدال بتنی بر این است که کاملاً محکم و در عین حال نسبتاً ارزان است. علاوه بر این، سازههای سنگدال بتنی درجه آسیبپذیری بسیار کمی در برابر هجوم موریانهها و سایر آفات دارند زیرا هیچ فاصله توخالی بین زمین و کف سازه وجود ندارد. از دیگر مزایای سنگدال بتنی میتوان به سرعت اجرای بالا، کنترل بهتر کیفیت بتن، مقاومت بیشتر، اقتصادی بودن آن در پروژههای بزرگ و کوچک، عدم تأثیرگذاری شرایط آب و هوایی بر روی فرآیند ساخت، دارا بودن هزینه پایین جهت تجهیزات قالببندی، امکان اجرا در سازههای مختلف و به شکلهای متنوع، دارا بودن هزینه تعمیر و نگهداری پایینتر، مقاومت بالا در مقابل بارهای دینامیک، مقاوم در برابر زلزله و آتش سوزی و... اشاره کرد.
با این حال سنگدال بتنی معایبی نیز به همراه دارد مانند عدم دسترسی از پایین برای نصب خطوط برق، ارتفاع کم که سازه را در معرض آسیب سیل قرار میدهد و احتمال از دست دادن گرما در مواردی که دمای زمین به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری به انواع سنگدال ترافيکی سنگین، سنگدال ترافيکی سبک، سنگدال ترافيکی فوق سنگین تقسیم میشود. سنگدال ترافيکی سنگین در معابر شهری، جایگاههای سوخت و... مورد استفاده قرار میگیرد سایز میلگرد در این نوع دال بتنی در بالاترین اندازه خود قرار دارد.
در نوع سبک سنگدال ترافيکی از میلگردهای با سایز بالا استفاده نمیشود و جهت مکانهایی با رفت و آمد عمومی (انسانی) مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین دال بتنیها از لحاظ اجرا به انواع پیش ساخته و اجرا در محل تقسیم میشود. سنگدال بتنی از لحاظ محل قرارگیری نیز به سنگدال بتنی آویخته، دال بتن مسلح (که به دال بتنیهای ترکیب شده با میلگرد گفته میشود)، سنگدال بتنیهای روی زمین تقسیم میشوند و دالهای آویخته خود نیز خود از دال یک طرفه، دال دو طرفه، دال تخت، دال مجوف و دال تخت قارچی تشکیل شده است که هر کدام بر اساس متریالها و نوع طراحی در سازههای مختلف کاربرد دارند.
قیمت سنگدال بتنی با توجه به ابعاد و متریالهای استفاده شده در آن تعیین میگردند. برخی از ابعاد با توجه به کارایی بالای آن همیشه به شکل پیش فرض و قیمت یکسان تولید میگردد اما برخی دیگر به شکل سفارش تولید و بر اساس میزان مصالح مصرفی تعیین قیمت میشوند. از جمله نکات مهم و تأثیرگذار بر روی قیمت دال بتنی میتوان به نوع متریال و مصالح مورد استفاده در اسلب بتنی اشاره کرد. از جمله مصالحی که در ساخت یک سنگدال بتنی خوب و مرغوب دخیل هستند میتوان به ماسه، سیمان، شن(بادامی)، میلگرد، آب، ویبراتور و روغن قالب اشاره کرد.
برخی از سنگدال بتنیها یا همان سنگدال ترافیکیها به این دلیل ارزان هستند که در ساخت آن از مصالح نامرغوب استفاده میشود هر چند که شاید از لحاظ ظاهر به خوبی دال بتنیهای با کیفیت به نظر رسند. در هنگام خرید این محصول دو پارامتر کیفیت و مقاومت حتماً باید مورد بررسی قرار گیرد زیرا در صورت خرید سنگدال بتنیهای بیکیفیت ممکن است خسارتهای جبرانناپذیری ایجاد گردد. برای اطلاع بیشتر و جامعتر در مورد سنگدال بتنی میتوانید به سایت شرکت ایستا پی گستر مراجعه کرده و ضمن بازدید از تمامی محصولات و خدمات این شرکت، از راهنمایی متخصصین و مشاورین آن نیز بهرمند شوید.
سایز سنگدال
سنگدال 100*60*15
سنگدال 100*60*10
سنگدال 120*60*15
سنگدال 150*60*15
سنگدال 120*60*10
سنگدال 80*60*15
سنگدال 80*60*10
سنگدال 80*60*7
سنگدال 80*50*15
سنگدال 80*50*10
سنگدال 100*50*15
سنگدال 100*50*10
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |